Skip to main content
friidrott friidrott

Friidrott

Välkommen till friidrotten!


Friidrott är en mångsidig idrott som erbjuder flera olika grenar där snabbhet, styrka, koordination och uthållighet tränas. Framförallt är det en väldigt rolig idrott som bidrar till både gemenskap och personlig utveckling.

Friidrotten ska vara en trygg plats för barn och ungdomar. Här tränar vi tillsammans oavsett kön eller könstillhörighet. Vi tränar utomhus och inomhus, vinter som sommar.

Friidrott består av träning och tävling där idrottsglädje, mångsidighet och personlig utveckling står i fokus,  men för att träna måste du inte tävla, det är helt upp till den aktive.

Träning

Vi tränar friidrott i ålders- eller kunskapsindelade grupper. I de yngre åldrarna är det stort fokus på lek och koordination för att hitta glädje i att röra på sig och lägga grunden till mer grenspecifik träning i de äldre åldrarna.

När vi blir äldre börjar tränar vi alla friidrottens grenar för att kanske hitta den eller de grenar som just du tycker roligast och vill fokusera på.

Alla träning på sommaren sker på Hofgårdsvallens friidrottsanläggning.

Till träningarna utomhus ska man ha gymnastik- eller löparskor och träningskläder. Man ska inte ha speciella kast- eller spikskor. 

Vi har träningsgrupper från 5 år upp till övre tonåren. Utomhusträningarna börjar i april och pågår till slutet av september.

För att träna friidrott i IFK Sävsjö behöver du vara medlem. Men du är välkommen att prova 3 gånger innan du blir medlem.

tävling

Friidrott är en individuell idrott varför man som aktiv eller förälder till aktiv själv ansvarar för vilka tävlingar man vill åka på. Ledarna i IFK Sävsjö informerar i god tid inför kommande tävlingar och tar in anmälan. I de yngre åldrarna tävlar man i tre- eller fyrkamp och när man blir äldre så väljer man vilka grenar man vill delta i.

Det är fritt att delta i tävlingar i hela Sverige även där det inte följer med ledare från IFK Sävsjö.

Till de flesta tävlingar åker vi i egna bilar och det är bra om du som förälder har möjlighet att följa med och hjälpa ditt barn till starten då det är många grenar som pågår samtidigt.

Grupper och ledare

Grön grupp 5-7 år. Emmy Engdahl, 076-0443981, 

Blå grupp 8-9 år. Linda Ståhlgren, 070-235 42 56, lindastalgren@gmail.com

Röd grupp 10-12 år. Henrik Starkman, 073-999 32 04, henrikstarkman@hotmail.com

Svart/Vit grupp 13-14/15+ år, Mats Hultin, 070-899 24 73, mats.ida-06@live.se

Klubbmästerskap

Klubbmästerskap genomförs söndagen den 8 september på Hofgårdsvallen i Sävsjö.