Skip to main content

Motionsträning

Motionssektionen


Sävsjö Stadslopp

Välkommern till Årets löparfest 2024. Den 30 Augusti går Sävsjö stadlopp av stapeln och vi hälsar alla löpsugna välkomna! Passa på att gå lunka eller spring, 5 eller 10 km. För de allra minsta gäller kortare distanser.

Under dagen kommer det finnas möjlighet att till aktiviteter på sommargatan i Sävsjö med Idrottsrelaterade aktiviteter samt att Sävsjö Hälsostudio håller i uppvärmningen inför alla starter, Så passa på att anmäl dig och dina vänner till årets löparfest i Sävsjö…

Välkommen med din anmälan !


Motionsaktiviteter

Veckovandringar anordnas på tisdagar varje vecka med samling vid Djurgårdsstugan kl 09.00. Jan Brandin och Thomas Johansson har ansvaret för vandringarna.

För att få variation vandrar vi på olika platser. Ibland utgår vi från samlingsplatsen. Andra gånger samåker vi till en annan del av kommunen, där någon av deltagarna har rekognoserat en lämplig sträcka på ca 10 km. I genomsnitt deltar 20-25 personer varje vecka.

Verksamheten har varit igång sedan våren 2011.

En gång om året åker vi till en plats längre bort. Då stannar vi över natten och vandrar under två dagar. Förslag till olika platser kommer från deltagarna. Under våren 2024 kommer vi att åka till Simlångsdalen.

Under våren 2024 har deltagarna fått möjlighet att delta i en utbildning inom hjärt- och lungräddning som leds av Jonas Svensson. Hela  utbildningen finansieras genom bidrag från SISU.

För att delta i vandringarna behöver man vara medlem i IFK.

Tipspromenad

Tipspromenader anordnas 10-12 gånger under våren och hösten vid Djurgårdsstugan med start kl 09.00-11.00. De som deltar betalar en avgift och varje gång lottar vi ut ett presentkort till något av våra konditorier. För ett smärre tillägg får man också fika. 

Värdskapet är uppdelat på olika personer som svarar för frågor och kaffeservering.

För våren 2024 gäller följande tider:

Söndag 24 mars, måndag 1 april (annandag påsk), söndag 7 april, söndag 14 april, söndag 21 april, söndag 28 april, söndag 5 maj (Jubileumsdagen), söndag 12 maj, söndag 19 maj, söndag 26 maj, söndag 2 juni och söndag 9 juni.

Sektion

Motionssektionens styrelse består efter årsmötet 2023 av

Mona Brandin, sammankallande                                                                                                                Gunnel Malm                                                                                                                                                      Pejje Pettersson