Skip to main content

Medlemsinfo


Medlemsavgift 2024

Gäller från Januari-December
Hel familj med barn upp tom 19 år: 600 kr
Vuxen från året man fyller 20 år: 250 kr
Ungdom tom året man fyller 19 år: 250 kr

Stödmedlem: 100 kr. Då deltar man inte i några IFK arrangemang eller IFK gymmet.

Innan start i tävling måste man först ha betalat medlemsavgiften!

Medlemsavgiften betalas till klubbens Bankgiro 656-4645. 
Maila namn, adress, fullständigt personnummer (på alla i en familj) till kansli@ifksavsjo.se.

Styrelse

Styrelse:
Ordförande: Johan Hermansson
Kassör: Anna Hellerstedt
Sekreterare: Matilda Carlström
Ledarmöter:
Lukas Ceder
Petra Olsson
Mats Hultin
Henrik Starkman


Våra Anläggningar

Djurgårdstugan

Djurgårdsstugan är IFK Sävsjö klubbstuga och färdigställdes i början av juni 1979 efter ett intensivt arbete av klubbmedlemmar och andra intresserade. Till finansieringen fick vi bidrag från Naturvårdsverket och Sävsjö kommun. Vi fick också generös sponsring från företag, som ställde upp med materiel och vissa arbetsinsatser.


Högagärdebacken

Högagärdebackens slalompist öppnades den i slutet av januari 1982. Här fanns då en släplift, garage och en värmestuga. Vi var hänvisade till natursnö. Backens längd är ca 300 m med en fallhöjd på 50 m. Anläggningen kompletterades under i mitten av 80-talet med en kaffestugan, som är belägen i mitten av backen.

Efter flera gröna vintrar utan möjlighet till användning investerade vi till vintern 1995 i en snökanonanläggning och en pistmaskin. Den har sedan kompletterats i flera omgångar och ett nytt garage har byggts. Vattnet pumpas i en 600 m lång ledning från Torkån och trycks ut i lågtryckskanoner som är placerade längs ett rörsystem i backen. Tack vare snökanonerna har vi kunnat använda backen varje vinter utom en, då den för övrigt saknades snö på alla anläggningar i södra Sverige.

Backen används flitigt under säsongen med aktiviteter varje dag. Vi har öppet någon tid under fyra dagar/kvällar. Övriga tider används den av våra träningsgrupper, för skidskolor och för uthyrning till skolor och företag.

IFK Sävsjö sedan 1924