Varmt välkomna till IFK SÄVSJÖ


Varmt välkommen till vår Hemsida, här finns information om det senaste uppdateringarna, vi vill också tipsa att man kan följa oss på Facebook samt Högagärdebacken på Instagram

Högagärdebacken Öppnar för säsongen 2023


Nu är det äntligen dags för utförsåkning i Högagärdebacken.
Säsongsöppning

Tipspromenader IFK Sävsjö


Nu startar tipspromenaderna runt Eksjöhovgårdssjön våren 2022.
Start och mål vid Djurgårdsstugan på Söndagar. Promenaderna pågår mellan 3 April – 5 Juni
kl. 0900-1100,

Pris är 30:-/ deltagare

Utlottning av presentkort till Värdshuset

Välkomna önskar motionssektionen

Träningstider alpint 2022


Träningstider för säsongen 2022
Måndagar SL 18.00-19.30 Tävlingsgrupp
Tisdagar 17.30-19.00 Lilla-/nybörjargrupp
Tisdagar Teknik 18.30-19.30 Tävlings-/träningsgrupp
Torsdagar GS 18.00-19.30 Tävlings-/träningsgrupp

Lilla-/nybörjargrupp: 6-8 år Yngre må delta dock krävs att förälder eller annan vuxen deltar på skidor OM inte barn/ungdom kan åka lift själv. Krav på deltagare är att denne kan bromsa och svänga.
Tävlingsgrupp: 9-10år, Kortkäpp; 11-14år LVC, långkäpp; 15-16är USM, långkäpp.
Träningsgrupp: 9-16år, kort- och långkäpp, vänder sig till de som inte vill tävla men vill bli bättre skidåkare.

Utrustningskrav: Egna skidor och pjäxor samt Hjälm och ryggskydd. Utöver detta tillkommer båge för tävlingsgruppen i samband med träning och tävling i SL (slalom) samt helhjälm vid GS (storslalom) Helhjälm får användas vid SL.

Vill du vara en del av IFK SÄVSJÖs Alpina sektion?


Det är inte vinter ännu men förberedelserna är i full gång. Först vill vi tacka alla ni som ställde upp och hjälpte till i liften förra säsongen. Trots att serveringen inte var öppen och att det fanns begränsningar i antal individer i backen så gjorde föreningen ett av de bästa resultaten någonsin i backen. Förhoppningsvis så blir resultatet kommande säsong ännu bättre
Vi har fortsatt att modernisera vårt snötillverkningssystem. förhoppningsvis kommer vi nu kunna tillverka mycket snö snabbt och därmed öppna backen tidigt. Det vi inte kan påverka är vädret och det krävs ju några minusgrader och så fort vi får det trycker vi på startknappen. Vi kommer i år även försöka få till lite andra saker i backen som förhoppningsvis kan locka ännu fler besökare, här hänger det på när detta kan levereras av företag.

Högagärdebacken är av intresse för hela IFK Sävsjö då den genererar inkomster som kommer hela föreningen till gagn. Vi vänder oss därför till alla er som tidigare år hjälpt till och till er som inför året är nya men som vill och kan hjälpa till oavsett vilken sektion ni eller era barn/ungdomar är aktiva inom.

Några av de förberedelser, förutom de handgripliga i backen, är att få tag på tillräckligt med personal till lift/skiduthyrning, servering och snötillverkning. I lift/skiduthyrning samt servering är varje arbetspass 4 timmar och för varje arbetspass man står får man 2st värdebevis som byts till liftkort. I liften/skiduthyrningen står 4 st personer varje arbetspass varav minst en har gjort arbetspass där tidigare. I serveringen står 2st personer varje arbetspass.
Då vi tillverkar snö är det mer en kontrollfunktion som sker. önskvärt är att man är minst 2st då det ibland kan innebära lite arbete med att sänka och hissa spröt samt stänga av och på vatten och tryckluft.
Var vänliga och anmäl er till följande personer om ni har möjlighet att hjälpa till i backen oavsett om det bara är vid enstaka tillfällen.

Lift/skiduthyrning: Tomas Jönsson, 070 887 81 46
Servering: Mari Hogmalm, 070 512 20 52
Snötillverkning: Tommy Pettersson, 070 626 86 20 alternativt Pär Hogmalm, 070 222 26 56.
Dessa kan berätta mer om ar betet vid snötillverkningen.

Se nu till att kontakta någon av ovanstående så kommer vi förhoppningsvis få ännu en fantastisk säsong.

top